Пътешествие по света - семейна игра

Пътешествие по света - семейна игра

семейна-образователна игра


     Забавна и образователна игра за малки и големи. Невероятен подарък - околосветско пътешествие, не мислите ли? Дори и да нямате възможност да си го позволите, но въпреки това много Ви се иска да пообиколите, то тази игра несъмнено ще Ви хареса. Но освен късмет, за да се справите успешно с пътешествието, ще Ви трябват и знания. Обикаляйки възможно най-много държави, ще получавате възможност да отговаряте на различни въпроси и така ще можете да получавате пари и жетони. Наистина прекрасен подарък за Коледа, Нова годна, имен ден, рожден ден, изобщо всеки повод. 

    Подговка за играта: Трябва да си изберете водещ на играта, който ще ръководи играта - ще задава въпроси и ще проверява верността на отговорите Ви, както и ще изпълнява ролята на банкер - да ръководи разплащанията. Следващата стъпка е всеки играч да и избере пинка със съответен цвят и да я постави на стартова позиция - жълто на цвят кръгче със стрелка. 

Картите следва да се наредят с лицето надолу извън полето на играта. Останалите елементи - 48-те жетона, книгата на знанието, банкнотите остават при водещия. Той раздава на всеки играч по 500 евро начален капитал, а другите пари отиват в банката. 

    Начало на играта:
Играчите хвърлят зар и пръв е този с най-голямото число. Играчите местят пионките по посока на стрелката.

При попадане на синьо кръгче - държава (едно кръгче е един ход), играчът трябва да отговори на два последователни въпроса, зададени от водещия относно държавата. Всеки верен отговор му носи по 50 евро. Ако даде два верни отговора получава 100 евро и 2 жетона. С единия покрива квадратчето си с въпросителна от своя цвят. Другия жетон поставя върху синьото кръгче - държава и тази държава излиза от играта. Ако отговори вярно на единия въпрос получава 50 евро без жетони и държавата остава в играта.

При попадане на "?", "Проблем", "Полиция" играчът тегли от купчинката с карти горната и изпълнява условието написано там. След това връща картата и разбърква тестето.

При попадане на "Хотел" играчът плаща 20 евро, на "Ресторант" - 30 евро, на "Сървис" - 40 евро.

При попадане на червено кръгче водещият задава въпрос на играча и ако той отговори вярно получава 100 евро от банкера, ако не - той плаща 100 евро на банката.

При всяко преминаване през стартовата позиция играчът получава 50 евро.

Играчът останал без пари излиза от играта.

    Победител:
Победител е играчът, пръв запълнил с жетони своите квадратчета с въпросителни.

Играта съдържа:

 • 1 игрално поле
 • 24 карти
 • 48 жетони
 • 4 фигури
 • 60 банкноти
 • 80 въпроса
 • 1 зар
 • упътване за играта

Размер на игралното поле: 48х32 см.

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Магазин за подаръци

безплатно получаване за гр. Варна

 

Подаръците, които предлгаме в онлайн магазин за подаръци Mnogopodaraci.bg може да бъдат получени от партньорския ни магазин в гр. Варна на ул. Ген. Столипин 7 - магазин за подаръци PODOBRO.COM, без да заплащате за доставка. Клиентите ни от град Варна може да се възползват от тази възможност за бързо получаване на поръчаните подаръци. На място в магазина може да разгледате и други идеи за подаръци за различни поводи и възрасти. Магазин за подаръци Mnogopodaraci.bg се стреми да предлага винаги най-лесни, бързи и практични за Вас начини за поръчка и получаване на поръчаните подаръци от нашия онлайн магазин.

Пътешествие по света - семейна игра

 • Разглеждания: 1438
 • Модел: Пътешествие по света
 • Наличност: В наличност
 • 14.90лв.

Етикети: игра, подарък, семейна игра, подарък за коледа, подарък за нова година, подарък за рожден ден, подарък за имен ден, игра околосветско пътешествие, подарък за дете, образователна игра, podaryk, podaryci, podaryk za dete, podaryk za rojden den, podaryk za imen den, podaryk za koleda, podaryk za nova godina, magazin za podaryci, online magazin, магазин за подаръци