-12 % Образователна семейна игра "Безопасност - 2: За пешеходци и велосипедисти"

Безопасност 2 - образователна семейна игра

              
    Страхотен подарък за всяко любознателно дете. А дори и за родителите покрай него. Коледа, Нова година, Великден, рождени дни, именни дни, толкова много поводи за подаръци и това чудесно предложение.    

   Да научим децата си на важни правила и норми на поведение е основно задължение на всеки родител. Едни от тях са правила за движение по пътищата. Безопасното движение е начин да съхраним живота на нашите деца, както и собствения си живот. И като пешеходци и като шофьори ние имаме своите права и задължения.   

  Целта на играта е участниците да придобият знания за пътните знаци и първите навици за безопасност на пешеходци и велосипедисти.

  Желателно е присъствието на възрастен, който ще бъде водещ – ще задава въпросите и ще проверява коректността на отговорите.

  Преди началото на играта:
      Всеки играч избира по една количка и по 6 жетона от съответния цвят на колата. Водещия слага пред себе си табелките и книжката. Той трябва да следи хода на играта. 

  Правила на играта:
      Играчите слагат своя количка - игрална фигура на стартова позиция: цифра 1. Хвърлят зара и този с най-голямото число започва играта. По същия начин се определя и реда на останалите участници. Играчите местят игралните фигури по посока на числата върху полето (1, 2, 3, ...) – с толкова ходове, колкото показва хвърления от тях зар. Един ход е едно кръгче.

  При попадане на:
  поле - синьо кръгче
  със синя цифра, водещият показва на играча табела със съответна червена цифра и задава въпрос от въпросника, който отговаря на тази цифра с червен цвят. При правилен отговор играчът слага един от своите жетони върху това поле;
  поле - оранжево кръгче с оранжева цифра, играчът продължава играта;
  поле, върху което има вече сложен един жетон от някой играч - при такава ситуация водещият показва на играча табела със съответна синя цифра и задава въпрос от въпросника, който отговаря на тази цифра. При правилен отговор играчът слага един от своите жетони върху това поле. В противен случай играчът не покрива с жетон даденото поле, а просто продължава играта. Ако върху дадено поле има вече сложени 2 жетона от играчи тази табела излиза от играта.
  поле - изненади. Това са полета с цифри 5, 15,25,45,55 и 65. Тези полета са за забава. При попадане на тези полета с тези цифри, водещият чете задание от книжката със съответна цифра и играчът трябва да изпълни това задание.
  поле с цифра 72 - играчът мести количката си на стартова позиция и продължават играта от нея.

  Играта продължава докато един от играчите не отговори правилно на 6 въпроса от книжката. Играчът сложил пръв своите 6 жетони и правилно отговорил на 6 въпроса от книжката, е победител. По този начин се определят и следващите по реда си победители. 

      Комплектът съдържа:

   • игрално поле
   • 24 жетона
   • зарче за игра
   • 4 пластмасови колички - игрални фигури
   • инструкции
   • 24 табели
   • въпросник (с въпроси и отговори)

   Размери на играта        56.5 х 42.5 х 5 cm   Напишете мнение

   Забележка: HTML не се потдържа!
       Лош           Добър
   Тест за сигурност

   Магазин за подаръци

   безплатно получаване за гр. Варна

    

   Подаръците, които предлгаме в онлайн магазин за подаръци Mnogopodaraci.bg може да бъдат получени от партньорския ни магазин в гр. Варна на ул. Ген. Столипин 7 - магазин за подаръци PODOBRO.COM, без да заплащате за доставка. Клиентите ни от град Варна може да се възползват от тази възможност за бързо получаване на поръчаните подаръци. На място в магазина може да разгледате и други идеи за подаръци за различни поводи и възрасти. Магазин за подаръци Mnogopodaraci.bg се стреми да предлага винаги най-лесни, бързи и практични за Вас начини за поръчка и получаване на поръчаните подаръци от нашия онлайн магазин.

   Образователна семейна игра "Безопасност - 2: За пешеходци и велосипедисти"

   • Разглеждания: 570
   • Модел: Безопасност - 2: За пешеходци и велосипедисти
   • Наличност: В наличност
   • 29.40лв.
   • 25.90лв.

   Етикети: подарък за дете, подарък, подаръци, подарък за коледа, подарък за нова година, подарък за момче, семейна игра, забавна игра, образователна игра, образователна семейна игра, игра безопасност, безопасност 2, подарък, подаръци, podaryk, podaryci, igra bezopasnost 2, bezopasnost 2, semejna igra, obrazovatelna igra, magazin za padaruci